Chiesi fortsätter att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser

HOME > Nyheter & Pressmeddelanden > Chiesi fortsätter...
print.png
email.png

Tillåter behandling av personuppgifter
Ange e-postadress
Invalid email
Email Sent
Tillåter behandling av personuppgifter
Date: 19/04/2024

Varje år rankar Great Place To Work Sveriges bästa arbetsplatser. Chiesi är glada och stolta över att ännu en gång utses till en av landets 25 bästa arbetsplatser bland medelstora företag!

 

Chiesi är ett italienskt, familjeägt läkemedelsföretag som forskar, utvecklar och tillverkar läkemedel för astma och KOL, sällsynta sjukdomar och specialistvård. Chiesis nordiska verksamhet växer fort och har idag drygt 100 medarbetare.

 

"Trygga medarbetare är kreativa och vågar testa nya arbetssätt. Detta i sin tur leder till att vi som företag blir bra på att leverera behandlingar som kan ge människor bättre hälsa. Därför högprioriterar jag som VD att alla medarbetare ska vara psykologiskt trygga på jobbet", säger Olav Fromm, VD, Chiesi Nordic.

 

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 20 miljoner medarbetare i 106 länder. Bakom studierna ligger över 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats. De allra bästa organisationerna rankas varje år nationellt. Rankingen bygger på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats. Chiesi är certifierade av Great Place to Work för tredje gången.

 

Medarbetarundersökningen som ligger till grund för rankingen av Sveriges bästa arbetsplatser blir också en utgångspunkt för Chiesi att bli ännu bättre som arbetsgivare.

 

  • Att ha resultat i topp är inte ett självändamål i sig. Vi ser det snarare som ett bra mätinstrument för att kunna förbättras och identifiera vad vi behöver fortsätta att arbeta aktivt med för att bibehålla den starka kulturen. Nu satsar vi till exempel på att ge alla medarbetare dom rätta verktygen för att vara psykologiskt trygg på arbetet och utvecklas i sitt självledarskap, säger Alice Gustavsson, HR Business Partner, Chiesi.

 

Hur blir man en bra arbetsplats? Olav Fromm ger sina bästa tips:

  • Att ha en tydlig riktning där alla medarbetare känner och förstår sitt bidrag. På våra veckovisa Townhall möten ser vi till att alla i organisationen vet vad som händer i organisationen och det är ett öppet forum för att dela både framgångar och utmaningar.
  • Vi vill vara en arbetsplats där medarbetarna vågar ta initiativ och testa nya lösningar och vi tror det är viktigt att inte endast tillåta misstag utan fira dom som en del av processen av att utvecklas.
  • Chiesi har ett stort hållbarhetsengagemang som alla medarbetare är delaktiga i. Detta leder också till stolthet och engagemang.
  • Satsa på medarbetarnas välmående och balansen mellan arbete och fritid. Vi har infört kvartalsvisa enskilda möten mellan varje medarbetare och chef för att kunna fånga upp stress, otydligheter eller annat som behöver åtgärdas i arbetet.
  • Underskatta inte vikten av att ha kul på jobbet! På Chiesi ser vi även trams och flams som en viktig del för att ha en arbetsplats med högt engagemang och trivsel.

 

 sveriges-logo-2024

 

66-2024-MARK

 

Vid frågor vänligen kontakta:

Annelie Barkelund

PA & external communications manager

Chiesi

Tel: 072 703 23 86

a.barkelund@chiesi.com